torsdag 15. desember 2011

Space skiløper...

Min kjære har vært nede i benken i gangen og prøvd å oppdrive en lue til hue i snøværet. Men, uten hell. Luene fra i fjor har på mystisk vis forsvunnet i løpet av sommeren.

Hva slags lue passer hans smak, da?
-Jo, en lue så kjedelig som mulig. Aller helst i svart eller koksgrå eller marine blå.

Hva slags lue får han, da?
-Ikke no' kjedelig, hvertfall...

Lua er etter mønster av Arne og Carlos og Garnet er Falk fra DALE.

Julegaver?



Jeg har fått strikket litt nå under håndballkampene, og jammen blir ikke noe ferdigstillt også...

Jeg ser at denne "Vridde halsen" fremdeles er på pinnene når bildet blir tatt, men den er altså fiks ferdig og pent sammenbrettet med tråder festet.

Den er VEEEldig god og myk, og jeg har den samme selv, i natur. Den har vært flittig brukt siden den ble ferdig i oktober. Begynte på denne rett etter jeg var ferdig med den andre, men ting tar tid...

Dette settet kom til verden i forigårs og i går. Cashwool garnet er i likhet med Abuelitaen utrolig mykt og superdeilig inntil en fintfølelig hals. Og best av alt, -begge garnkvalitetene er i 100% ull.
og vi vet alle, at: ULL ER GULL!

Fargene på det nederste setter er lys gråmelert og mørk lilla.

torsdag 8. desember 2011

Julekuler...


Jeg nevnte jo julekulene mine strikket etter oppskrift i "Julekuler" av Arne&Carlos. De hadde så lyst på i fjor. Det ble jo ingen i fjor, men iår er det blitt hele 6 stk, og her er de tre første...

Alle er strikket i Rauma finull på pinne 2,5, og fyllt med ullflor. I tillegg har et par kuler fått en liten *bling* ved at jeg har strikket inn en tynn sølvsytråd noen steder...


Mørk lilla og natur.

Natur og grå.

Natur og grå med sølvtråd.

Jeg er ikke overbegeistret for all rød julepynt, så jeg har latt meg inspirere av hvitt og sølv og grått som vinterlige farger, og den flotte mørke lillafargen kommer jo selvfølgelig på grunn av advent.

Er de ikke lekre?!

Møt Strikkedukke1

I fjor ønsket jeg meg så veldig strikkede Arne&Carlos julekuler, men slo det fra meg, da jeg kjenner meg godt nok til å vite at slikt pirk, -det blir jeg bare irritert av!

...trodde jeg...

Iår klarte jeg ikke å motstå fristelsen, og etter å ha strikke 6 julekuler MÅTTE jeg bare prøve meg på årets 'hit' - Arne&Carlos' strikkedukker...


Så her er resultatet. Ei gla' rufse akkurat som Snupi, med fint bustete gult hår, og farge-glade klær. Gjett hvem som rappet dukka ut av hånda på meg da siste hårstrå var på plass?!?

Mangler ennå munn, men dukker skal vel ikke snakke...?!?