søndag 28. april 2013

Mmm... Pai!

Pai har lenge vært en favoritt. Den kan lages i god tid i forveien eller rett før man spiser, den kan serveres kald, lun eller varm, og ikke minst; -den er fantastisk god!

Frem til nylig har vi kun laget pai når vi har hatt en eller flere gjester, men i det siste har vi unnet oss denne godbiten også 'alene'. Og hvorfor har vi ikke gjort det før?! Det er så kjapt og greit å lage, og blir det rester er den nydelig til lunch neste dag.

Her om dagen hadde vi 'alt i ett'-pai med kjøtt, grønnsaker og eggestand, mens idag prøvde vi den som tilbehør, med kun to typer løk og oliven oppi.

Deigen lages kjapt med 50g iskaldt smør pr dl hvetemel, samt en dert kaldt vann. 30 sek i kjøkkenmaskina og voila! Klar til utkjevling. Til en vanlig paiform trenger man 3dl mel, og serverer 4-6 personer...




5 kommentarer:

  1. Så lurt! Lager du i de små Le Creuset-formene? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de passer perfekt som tilbehør eller en lunchrett. Gutta vil ha mer enn en liten om det er middag ;)

      Slett