lørdag 24. juli 2010

Lomseggji, eller Loms-eggen som vi sier på bokmål...

Vi hadde en ønskedrøm om å bestige Galdhøpiggen ved fint vær idag, men vi skjønnte fort at dagsform og ork ikke tilsvarte det den burde for høyfjellstur, så valget fallt på å skulle bestige Lomseggen med en deilig kanelsnurr-avslutning på Bakeriet i Lom...

Dette er den tøffeste turen så langt iår. Eller de første 500 metrene var, hvertfall. Jeg kjente det bare dunket i topplokket, og det var drepende varmt. Heldigvis bedret temperaturen seg jo høyere vi kom oppover. Det hjalp også å rulle opp buksa, ned sokkene, og ta av seg fleecegenseren...



Det var en utrolig flott utsikt fra toppen, og kaldt var det og, så det var godt vi hadde en sekk full av de klærne som måtte av på vei oppover fjellsiden som kunne pakkes på kroppen mens vi stappa innpå kjeks, bananer, vann og siste kafferest. VIPS så var alt vi hadde å drikke borte, men det betød også en hel flaske og en hel presskanne-kopp klar til å fylles opp av friskt, iskaldt fjellvann.

4 kommentarer:

  1. De fleste sier Lomseggen her å nå i dag ;)
    Så det er ikke bare vi som snakker bokmål som sier det nei. Var i gamledager de sa Loms- eggji

    Jeg har aldri vært der oppe jeg og har ingen planer om å gå dit heller, men noen besøkende vi har her om dagen var der i går...
    Du skulle sagt ifra så kunne vi møttes på Bakeriet vet du :))

    SvarSlett
  2. Åja... Bakeriet hadde vært hyggelig. Kjenner ei som jobber på uteserveringa der, og svippa innom et par ganger i løpet av helgen. Hadde øynene oppe tilfelle jeg skulle gå på kjentfolk, men møtte ikke andre enn de vi bodde hos... :p

    SvarSlett
  3. Jeg er ikke så ofte på Bakeriet siden de selger brødet sitt på Rema hehe..
    Men du får gi meg ett hint neste gang ferden går oppover hit så kan vi treffes vet du ;)

    SvarSlett