fredag 6. august 2010

Kanotur på Fjorda...

Forrige helg snakket vi om å leie kano på fjorda fra søndag til mandag. Det var meldt pent vær på langtidsvarselet, men da vi skjekket igjen på søndag morgen stod det REGN, REGN, REGN... Søndagen gikk og solen skinte, natten kom, og mandag morgen kom med bare god-vær. Da bestemte vi oss for å la værmelding være værmelding, og bestilte kano på fjorda fra mandag til tirsdag... Og været? Jo, det var nå meldt regn...

Kanoen måtte prøvesittes før vi tok den ut på vannet. Ingen av oss har faktisk sittet i en kano før, men på fjorda er det korte avstander, og ingen skumle vannfall, så vi følte oss trygge på at det skulle gå bra.



Det som satte igang hele Fjorda-ideen var Hadelandstrimmen. To av postene er nemlig plassert slik at man må ut i båt for å finne dem. Kjempe-moro å bli 'tvunget' til nye ting på den måten.

Man kan godt se at det er godt å ha en søster eller bror på samme alder. Der andre smårollinger kanskje ville blitt lei av å sitte stille i en kano klarer disse trolla å finne på rim og sanger, og koser seg i hverandres selskap.



Kjærster på tur... Vi har funnet øya vi skal slå leir.



Alle settes i sving for å få opp teltet i god tid før skumring.



Når leirplassen er klargjort kan man svinge seg rundt og gjøre andre ting. Propellus er stadig veldig begeistret for den nye fiskestanga, og den var selvsagt med også på denne turen. Ingenting å si på pågangsmotet, men det ble likevel ikke noe fisk før middag.



Så, i mangel på fisk satte vi tomatsuppe til varming. Uansett hvor enkel bespisningen er, er det godt med mat på tur, og suppe og brød med smør gikk ned på høykant.



Og ungene fant seg et passende bord for små kropper...



Selv om det er veldig godt å se ungene storkose seg ute i naturen, er det også veldig godt når stillheten kommer etter de har funnet drømmenes verden. Med et knitrende bål med god varme, blikkstille vann, verdens beste kjærste ved sin side og denne fantastiske stillheten, det å kunne nyte denne stillheten uten et ord... Ubeskrivelig... Man kan ikke annet enn å tro at man er i en helt annen virkelighet. Hva skal man gjøre når man kommer tilbake til virkeligheten?!?



Jeg skal hvertfall tenke på denne rolige kveldsstunden en mandags kveld på Fjorda...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar