fredag 20. august 2010

Naturfag-tur...

Skoleåret har startet, og for meg har det startet med en firedagers tur i villmarken. Nærmere bestemt inn i skogen ved Evenstad som huser mange ville dyr som ulv, gaupe, gjerv og bjørn. -Veldig glad for at jeg ikke traff på noen av dem...

Første dag var det oppmøte, litt praktisk informasjon og foredrag om rovdyr før det bar til skogs. Vi satte opp campen, og noen satte opp superhuken som skulle brukes til fellessamlinger... Fint?


Når camp-plassen var i boks bar det avgårde opp i bjørnelia for å se på et bjørnehi. Bjørnen er en kraftig plugg. Bare se de røttene den bare har revet over. Og når man ser på hiet sånn kjapt med en gang ser det ikke spesielt stort ut, men se hvor liten en normalstor dame blir inni der... Fasinerende...


Dag to ble tilbragt i skogen. Vi har sett på insekter, planter og jordlag...


Hva var det nå dette var igjen?!? Får vel finne frem en bok eller to...


Her er en tyristubbe. Luktet herlig. Litt eukalyptus-aktig kanskje. Brenner godt, og stubben produserer dette god-luktende stoffet for å bevare treet. Brukes til å beskytte gamle hus ol.



Dag tre var vi på fjellet. Det var grått, mye regn og ganske sur vind, og etter å ha våkna i en vanndam inne i teltet på morgenen var man ganske frossen innvendig. Det var deilig å gå, men desverre pga været så vi ikke mye av utsikten. Regnet gjorde også at kamera trivdes best nede i lommen...


Siste dagen var viet vannet. Vi hadde en flott kanotur på myrvann, i rolig elv og opp og ned et rolig stryk. Vi har sett på vannplanter, vanndyr, beverdemning og bever hytte. Men det beste var den stillheten når vi padlet over vannet. Ahh... Det er så deilig.


Man kan ikke bare kose seg på tur... Vi tok vannprøver, skjekket oksygeninnholdet i vannet...


...målte pH og ledeevne.


Vi har også dratt opp garn og sett på ørret. Skjekket vekt, lengde og kjønn... (Slapp av, vi har også spist den både grillet og røkt)

1 kommentar:

  1. Mmmmm...litt misunnelig på det studiet der altså...sitter og skriver notater om religiøs kunst i klasserommet jeg...ganske tørt, men veldig greie lærere og gode forelesere, så går forsåvidt bra det også!

    SvarSlett